Ecologisch voeden betekent dat je je voedingsgewoonten aanpast aan het land en het seizoen waarin je leeft, en dat je voedingsmiddelen gebruikt die het milieu zo weinig mogelijk aantasten.
An-dijvie verkoopt biologische landbouwproducten, dit zijn producten die worden verbouwd zonder chemische bestrijdingsmiddelen, zonder kunstmest en met zorg voor het milieu en de dieren; biologische voeding heeft het eko-keurmerk.
An-dijvie verkoopt geen reformvoeding.
Op de Schiemdamseweg, in de Bospolder, in heel Rotterdam zijn er weinig natuurvoedingwinkels gevestigd. Uitzondering hierop is de grote ‘Groene Passage’.
Maike had graag tientallen kleine natuurvoedingwinkels gezien.
Is Maike dan niet bang voor concurrentie? Nee, de klanten blijven komen, en daarbij wordt ecologische voeding steeds bekender.
Komen er nu vooral Nederlanders? Nederlanders komen veel voor ecologische producten. Er komen veel verschillende nationaliteiten, ieder voor zijn eigen ‘ding’. Zo komen Hindoestanen vooral voor plantaardige producten en Joegoslaven vooral voor kruiden.
Kinderen zijn gek op toffees, zo ook de kinderen van Maike en Victor.
De meest verkochte producten zijn groente, brood en zuivel.
Maike en Victor zijn zeer gehecht aan de wijk. ‘Je moet soms door een crisis gaan om iets goeds te krijgen’. Acceptatie speelt hierin een grote rol.
De Schiedamseweg is een soort dorpje, iedereen kent elkaar, dit geeft een vertrouwd gevoel.
Met de voetbalkampioenschappen was de hele straat oranje, met kerst is de hele straat versierd.
lotte | 06 februari 2006hoi Janine, |